A high-ranking Armenian delegation travels to Tehran
هیات بلندپایه ارمنی به تهران سفر می‌کند
6 تیر 1400
United Nations Development and Trade Council
شصت و هشتمین نشست شورای توسعه و تجارت ملل متحد برگزار شد
6 تیر 1400

حمایت WTO برای تقویت ظرفیت کشورهای در حال توسعه و کم‌تر توسعه‌یافته

WTO support to strengthen the capacity of developing and less developed countries
مشاور امور بین‌الملل و توافق‌نامه‌های تجاری سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به گزارش اخیر سالانه فعالیت‌های موسوم به کمک‌های فنی WTO گفت: گزارش سالانه کمک‌های فنیWTO نتشریح می‌کند که با وجود بیماری همه‌گیری کووید -19، حمایت WTO برای تقویت ظرفیت کشورهای در حال توسعه و کم توسعه یافته در سال 2020 همچنان ادامه داشته است.
مشاور امور بین‌الملل و توافق‌نامه‌های تجاری سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به گزارش اخیر سالانه فعالیت‌های موسوم به کمک‌های فنی WTO گفت: گزارش سالانه کمک‌های فنیWTO نتشریح می‌کند که با وجود بیماری همه‌گیری کووید -19، حمایت WTO برای تقویت ظرفیت کشورهای در حال توسعه و کم توسعه یافته در سال 2020 همچنان ادامه داشته است.
به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت ایران، میرهادی سیدی با بیان این مطلب اظهار داشت: بر اساس این گزارش، برنامه‌های WTO به ذینفعان کمک کرده تا درک خود را از توافق‌‎نامه‌های WTO و مذاکرات تجاری بهبود بخشند و نقش فعا‌ل‌تری در سیستم تجارت چندجانبه ایفا کنند.
وی افزود: به رغم محدودیت‌های اعمال شده ناشی از همه‌گیری کرونا، 216 فعالیت به سود 15000 شرکت‌کننده در سراسر جهان، توسط دبیرخانه WTO در سال 2020 انجام شد. این فعالیت‌ها ترکیبی از آموزش‌های الکترونیکی که شرکت‌کنندگان به صورت جداگانه دنبال می‌کردند و دوره‌های گروهی مجازی بود.
مشاور امور بین‌الملل و توافق‌نامه‌های تجاری ادامه داد: این گزارش با عنوان «کمک های فنی مبتنی بر یادگیری دیجیتال WTO در طول شیوع همه‌گیری»، به تحول مدیریت و منابع در کمک‌های فنی سال 2020 ، تغییرات ایجاد شده در برنامه آموزشی و مشارکت کشورها در این برنامه ها می‌پردازد و شامل تجزیه و تحلیل جامعیت و اثربخشی این فعالیت‌ها است.
سیدی اضافه کرد: دبیرخانه سازمان جهانی تجارت قصد داشت بیشتر مولفه‌های آموزشی ارائه شده به شکل حضوری را برای آموزش‌های غیرحضوری مناسب‌سازی کند، در این راستا، دوره‌های غیرحضوری شامل خودآموزی، مطالعات موردی تعاملی و وبینارهایی هستند که توسط کارشناسان WTO، دانشگاهیان و صاحبان مشاغل تجاری از مناطق مختلف جهان اجرا می‌شوند که نخستین دوره سیاست‌های منطقه‌ای مجازی با ۲۰ شرکت‌کننده از حوزه کارائیب از آگوست تا نوامبر سال 2020 برگزار شد.
وی گفت: دوره‌های کارآموزی طولانی مدت، مانند برنامه جوانان حرفه‌ای، که به جوانان حرفه‌ای از کشورهای در حال توسعه و کم توسعه یافته (LDC) فرصتی می‌دهد تا دانش خود را در مورد WTO و مسائل تجارت بین المللی با گذراندن یک دوره یک ساله درWTO افزایش دهند، همچنان ادامه دارد و دوازده شرکت‌کننده از دوازده کشور در سال 2020 در این برنامه شرکت کردند.
مشاور امور بین‌الملل و توافق‌نامه‌های تجاری بیان داشت: در چارچوب برنامه همکاری سازمان جهانی تجارت با تعدادی از مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشورهای مختلف جهان موسوم به برنامه کرسی سازمان جهانی تجارت، دانشگاه‌های شرکت‌کننده بالاترین سطح تحقیق خود را از زمان آغاز مرحله دوم برنامه در سال 2014 گزارش کرده‌اند.
سیدی در ادامه یادآور شد: برنامه موسوم به WTO Chares ا نوعی همکاری نزدیک سازمان جهانی تجارت با برخی از مراکز دانشگاهی در حوزه‌های آموزشی و پژوهشی است که اعضای هیات علمی این مراکز شناخت خوبی از مقررات سازمان دارند و در همکاری و با حمایت WTO ضمن ایفای نقش آگاهی‌بخشی علمی در آن کشور، افزایش سطح آگاهی‌های کارشناسی را نیز در پی دارد. در چارچوب این برنامه به موسسات دانشگاهی منتخب کشورهای درحال توسعه و کمتر توسعه یافته کمک می‌شود تخصص خود را در زمینه‌های مرتبط با WTO مانند سیاست‌های تجاری، تجارت بین‌الملل، روابط بین‌الملل و حقوق اقتصادی بین‌الملل توسعه دهند.
وی در مورد اهداف اصلی فعالیت‌های آموزشی سازمان جهانی تجارت گفت: کمک به دولت‌ها در اجرای توافقات WTO و شرکت در جلسات، بهبود دسترسی به اطلاعات تجاری به منظور اجرای بهتر حقوق و تعهدات خود مانند تدوین سیاست های تجاری و مذاکره در مورد عضویت در سازمان تجارت جهانی جهت شرکت در گفتگوهای الحاق از جمله این اهداف است.
مشاور امور بین‌الملل و توافق‌نامه‌های تجاری افزود: این گزارش یادآور می‌شود که داشبوردهای الکترونیکی پویا در نوامبر سال 2020 راه اندازی شدند تا به اعضای WTO کشورهای اهداکننده و دیگران کمک کنند تا از طریق دسترسی به داده‌های زمانی واقعی، برنامه‌های آموزشی و فنی WTO را پیگیری کنند.
سیدی در پایان تاکید کرد: زمینه‌های بالقوه مستعد توسعه که در این گزارش برجسته شده است شامل افزایش مشارکت کشورهای با کمترین میزان توسعه‌یافتگی در برنامه‌های ظرفیت‌سازی و بررسی انطباق با تعهدات اطلاع‌رسانی WTO برای کشورهای در حال توسعه و کشورهای با کمترین میزان توسعه یافتگی است. علاوه بر این، درحالی که دوره آنلاین کشورهای خاورمیانه بالاترین سهم زنان را در فعالیت‌های کمک فنی WTO برای این منطقه ثبت کرده است، در مشارکت کلی زنان که به ویژه از بحران کووید-19 تحت تأثیر قرار گرفتند، مشهود است که جای پیشرفت وجود دارد. دبیرخانه WTO همچنان به برابری جنسیتی در فعالیت های خویش توجه دارد و متعهد به آن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فارسی